• Prisade lärare

[2014-11-25] Carina Borgström-Källén och Lars Ohlsson, båda medarbetare vid Högskolan för scen och musik, fick ta emot varsitt pris när Kungliga Musikaliska Akademien hade sin högtidssammankomst 24 november.

• Medaljregn över HDK i Kolla!-tävling!

[2014-11-25] Flera bidrag med HDK-anknytning prisades vid årets prestigefyllda Kolla!-tävling. En student, två alumner och en HDK-lärare fick totalt ta emot tre medaljer.

• Johanna Persson - belönad violast

[2014-11-17] Stråktrion ZilliacusPerssonRaitinen har tilldelats Kungliga Musikaliska akademiens interpretpris 2014 på 100 000 kronor. Trion består bl a av altviolinisten Johanna Persson, lärare vid Högskolan för scen och musik.

• Litteraturens ansvar, motstånd och smärtpunkt

[2014-11-17] Hur kan en författare beskriva ansvar inom skrivandet, och hur kan skrivande utgöra motstånd utan att göra avkall på den konstnärliga gestaltningen? Mara Lees avhandling När Andra skriver: skrivande som motstånd, ansvar och tid tar avstamp i grundövertygelsen att ord kan göra saker.

• Ulf Dalnäs tillförordnad prefekt på HDK

[2014-11-10] Ulf Dalnäs går in som tillförordnad prefekt på HDK. Ulf Dalnäs är kanslichef på konstnärliga fakulteten på GU, och kommer att sköta båda uppdragen parallellt.

• Öppet Hus på tre konstnärliga institutioner!

[2014-11-05] Under november är det Öppet Hus på samtliga konstnärliga institutioner vid Göteborgs universitet. Den 14 november kan du besöka Högskolan för scen och musik och den 28 november är det dags för Öppet Hus på Akademin Valand och HDK - Högskolan för design och konsthantverk.

• Fem professurer utlyses på konstnärliga fakulteten

[2014-10-31] Nu rekryterar de tre konstnärliga institutionerna vid Göteborgs universitet - Akademin Valand, HDK - Högskolan för design och konsthantverk och Högskolan för scen och musik - fem nya professorer för att ytterligare utveckla den unika konstnärliga forskningsmiljön.

• Sju frågor till Björn Dahlström, designer och ny hedersdoktor vid Konstnärliga fakulteten

[2014-10-24] Björn Dahlström, en av Sveriges främsta möbel-och industriformgivare, utsågs tidigare i höst till hedersdoktor vid Konstnärliga fakulteten. Fredagen den 24 oktober tar han emot sina insignier vid Göteborgs universitets högtidliga doktorspromotion.

• Orkesterns instrument i fokus

[2014-10-15] En hel orkesterkonsert men bara ett stycke med hel orkester ¿ så kan man beskriva konserten på fredag 17 oktober med University of Gothenburg Symphony Orchestra i huset Artisten.

• Ny professor i fri konst lyfter fram kollektivets potential

[2014-10-07] Konstnären Annika Lundgren har utsetts till professor vid Akademin Valand, Göteborgs universitet. Som ny professor framhåller hon pedagogikens betydelse för politiskt medvetandegörande. Hon menar att kollektiv, politisk identifikation skapas när teori och praktik sammanfaller och när personliga erfarenheter förstås i en bredare social kontext.