• Göran du Rées slutar efter 19 år på Filmhögskolan / Akademin Valand

[2014-06-27] Från den 1 juli 2014 går Göran du Rées, den förste professorn i filmregi i Sverige, i pension efter nästan 20 år av intensivt arbete med att bygga en modern filmskola. Som nybliven civilist ser han nu fram emot att få vara lite mer olydig och busig.

• Akademin Valand i Almedalen!

[2014-06-24] Går våra barn ut grundskolan som BILD-analfabeter? Hur kan skolan ta tillvara den digitala teknikens fulla potential som en pedagogisk möjlighet? Med kameran som verktyg visar Akademin Valand hur vi hittar elevernas lust att lära och samtidigt erövrar ett analytiskt förhållningssätt.

• Robert Schenck fick pedagogiskt pris

[2014-06-17] Universitetslektor Robert Schenck har utsetts till 2014 års mottagare av Konstnärliga fakultetens pedagogiska pris om 100 000 kronor. Äran tillkommer helt och hållet Robert Schenck, men pengarna ska gå till att vidareutveckla det arbetssätt runt coachning och feedback i utbildningen som han initierat och utvecklat på Högskolan för scen och musik. Priset delas ut i samband med doktorspromotionen på Göteborgs universitet 24 oktober i höst.

• I minne av Mats Olsson 1957-2014

[2014-06-16] Det är med stor sorg som vi har mottagit beskedet att vår vän, lärare och kollega Mats Olsson (1957-2014) har avlidit. Han dog den 10 juni i sin hemstad Halmstad, efter att ha drabbats av hjärtproblem. Mats Olsson började arbeta på Valand i april 1989, och var undervisande pro-prefekt vid tiden för sin bortgång.

• HDK-projekt om normkritiska samverksansmodeller inom modebranschen tilldelat medel från Vinnova

[2014-06-12] Ett förstudieprojekt med fokus på utveckling av socialt inkluderande tjänster i modebranschen, sökt och initerat av HDK, har tilldelats medel från Vinnova och kommer nu att sättas i hamn av bland andra Marcus Jahnke, lektor i design på HDK.