• Anders Wiklund fick operavärldens Oscar!

[2014-04-15] Professor Anders Wiklund vid Högskolan för scen och musik, Göteborgs universitet, är internationellt känd för att rota fram spelbara operor från forna tider och se till att de får nytt liv.

• Nya utställningar, konstsamtal och guidade visningar av Arton

[2014-04-04] Den här våren visas för första gången examensutställningar av masterstudenter i fotografi och fri konst tillsammans, under namnet Arton. Arton står för den hittills mest omfattande utställningsserien på Akademin Valand.

• Design for Service, Katarina Wetter-Edman från HDK disputerar med nytt ramverk för tjänstedesign

[2014-04-01] Hur kan design och tjänsteforskning förstå varandra bättre i utvecklingen av tjänster? Fredagen den 4 april disputerar Katarina Wetter-Edman med sin avhandling som innehåller ett nytt ramverk för att bygga broar mellan de två områdena.

• Konstnärlig publikation ger en bild av Akademin Valand som plats

[2014-03-28] Ett ögonblickligt nedslag av ett urval konstnärskap vid Akademin Valand. En ofullständig karta över en ny plats. Så beskriver redaktionen Akademin Valands första årliga publikation »här ute, där inne» med konstnärliga verk av studenter, lärare och forskare.

• Den kapitalistiska skådespelaren

[2014-03-25] ¿ Någon gång på vägen blev jag arg. Kanske var det under ett möte på Stockholms Stadsteater då den dåvarande teaterchefen uttryckte att ¿alla är utbytbara¿. Så här i efterhand upplever jag detta uttalande i början på 1990-talet som en slags skiljelinje där omstruktureringen av institutionsteatrarna tog fart. Så skriver skådespelaren och regissören Ulf Friberg i inledningen till sin doktorsavhandling Den kapitalistiska skådespelaren ¿ Aktör eller leverantör? Den 7 april disputerar han på Högskolan för scen och musik, Göteborgs universitet.