• New adventures in Jewellery - tvådagarskonferens på HDK Göteborg

[2014-09-02] Välkommen till en internationell tvådagarskonferens (19-20/9) om nya perspektiv på skapandet, bärandet och konceptualiserandet av smycken. Talarna kommer att samla perspektiv och exempel från hela världen genom att behandla frågor om tvärdisciplinära arbetsmetoder, nätverkande och globalisering.

• Konstnärliga undersökningar resulterar i en utställning

[2014-08-22] Under sommaren har ett 40-tal personer fördjupat sig i platsen Angered genom den fristående kursen 'Konstnärliga undersökningar'. Nu bjuder kursdeltagarna in allmänheten till en utställning på Kulturhuset Blå Stället, med vernissage 30 augusti.

• Ny säsong och nytt program

[2014-08-14] Okända operor, hyllningar till jazzgiganter, maffig orkestermusik och seminarier om den nya feminismen på scenen, det är några av alla programpunkter i höstens utbud på Högskolan för scen och musik.

• Göran du Rées slutar efter 19 år på skolan

[2014-06-27] Från den 1 juli 2014 går Göran du Rées, den förste professorn i filmregi i Sverige, i pension efter nästan 20 år av intensivt arbete med att bygga en modern filmskola. Som nybliven civilist ser han nu fram emot att få vara lite mer olydig och busig.

• Akademin Valand i Almedalen!

[2014-06-24] Går våra barn ut grundskolan som BILD-analfabeter? Hur kan skolan ta tillvara den digitala teknikens fulla potential som en pedagogisk möjlighet? Med kameran som verktyg visar Akademin Valand hur vi hittar elevernas lust att lära och samtidigt erövrar ett analytiskt förhållningssätt.