• Johanna Persson - belönad violast

[2014-11-17] Stråktrion ZilliacusPerssonRaitinen har tilldelats Kungliga Musikaliska akademiens interpretpris 2014 på 100 000 kronor. Trion består bl a av altviolinisten Johanna Persson, lärare vid Högskolan för scen och musik.

• Litteraturens ansvar, motstånd och smärtpunkt

[2014-11-17] Hur kan en författare beskriva ansvar inom skrivandet, och hur kan skrivande utgöra motstånd utan att göra avkall på den konstnärliga gestaltningen? Mara Lees avhandling När Andra skriver: skrivande som motstånd, ansvar och tid tar avstamp i grundövertygelsen att ord kan göra saker.

• Ulf Dalnäs tillförordnad prefekt på HDK

[2014-11-10] Ulf Dalnäs går in som tillförordnad prefekt på HDK. Ulf Dalnäs är kanslichef på konstnärliga fakulteten på GU, och kommer att sköta båda uppdragen parallellt.

• Öppet Hus på tre konstnärliga institutioner!

[2014-11-05] Under november är det Öppet Hus på samtliga konstnärliga institutioner vid Göteborgs universitet. Den 14 november kan du besöka Högskolan för scen och musik och den 28 november är det dags för Öppet Hus på Akademin Valand och HDK - Högskolan för design och konsthantverk.

• Fem professurer utlyses på konstnärliga fakulteten

[2014-10-31] Nu rekryterar de tre konstnärliga institutionerna vid Göteborgs universitet - Akademin Valand, HDK - Högskolan för design och konsthantverk och Högskolan för scen och musik - fem nya professorer för att ytterligare utveckla den unika konstnärliga forskningsmiljön.