• Konstnärliga undersökningar resulterar i en utställning

[2014-08-22] Under sommaren har ett 40-tal personer fördjupat sig i platsen Angered genom den fristående kursen 'Konstnärliga undersökningar'. Nu bjuder kursdeltagarna in allmänheten till en utställning på Kulturhuset Blå Stället, med vernissage 30 augusti.

• Ny säsong och nytt program

[2014-08-14] Okända operor, hyllningar till jazzgiganter, maffig orkestermusik och seminarier om den nya feminismen på scenen, det är några av alla programpunkter i höstens utbud på Högskolan för scen och musik.

• Göran du Rées slutar efter 19 år på Filmhögskolan / Akademin Valand

[2014-06-27] Från den 1 juli 2014 går Göran du Rées, den förste professorn i filmregi i Sverige, i pension efter nästan 20 år av intensivt arbete med att bygga en modern filmskola. Som nybliven civilist ser han nu fram emot att få vara lite mer olydig och busig.

• Akademin Valand i Almedalen!

[2014-06-24] Går våra barn ut grundskolan som BILD-analfabeter? Hur kan skolan ta tillvara den digitala teknikens fulla potential som en pedagogisk möjlighet? Med kameran som verktyg visar Akademin Valand hur vi hittar elevernas lust att lära och samtidigt erövrar ett analytiskt förhållningssätt.

• Robert Schenck fick pedagogiskt pris

[2014-06-17] Universitetslektor Robert Schenck har utsetts till 2014 års mottagare av Konstnärliga fakultetens pedagogiska pris om 100 000 kronor. Äran tillkommer helt och hållet Robert Schenck, men pengarna ska gå till att vidareutveckla det arbetssätt runt coachning och feedback i utbildningen som han initierat och utvecklat på Högskolan för scen och musik. Priset delas ut i samband med doktorspromotionen på Göteborgs universitet 24 oktober i höst.