• Fem professurer utlyses på konstnärliga fakulteten

[2014-10-31] Nu rekryterar de tre konstnärliga institutionerna vid Göteborgs universitet - Akademin Valand, HDK - Högskolan för design och konsthantverk och Högskolan för scen och musik - fem nya professorer för att ytterligare utveckla den unika konstnärliga forskningsmiljön.

• Sju frågor till Björn Dahlström, designer och ny hedersdoktor vid Konstnärliga fakulteten

[2014-10-24] Björn Dahlström, en av Sveriges främsta möbel-och industriformgivare, utsågs tidigare i höst till hedersdoktor vid Konstnärliga fakulteten. Fredagen den 24 oktober tar han emot sina insignier vid Göteborgs universitets högtidliga doktorspromotion.

• Orkesterns instrument i fokus

[2014-10-15] En hel orkesterkonsert men bara ett stycke med hel orkester ¿ så kan man beskriva konserten på fredag 17 oktober med University of Gothenburg Symphony Orchestra i huset Artisten.

• Ny professor i fri konst lyfter fram kollektivets potential

[2014-10-07] Konstnären Annika Lundgren har utsetts till professor vid Akademin Valand, Göteborgs universitet. Som ny professor framhåller hon pedagogikens betydelse för politiskt medvetandegörande. Hon menar att kollektiv, politisk identifikation skapas när teori och praktik sammanfaller och när personliga erfarenheter förstås i en bredare social kontext.

• Trumpetare vann Ljunggrenska tävlingen

[2014-10-05] För första gången under tävlingens 18 år vann en brassmusiker förstapriset och 100 000 kronor. Trumpetaren Filip Draglund tog hem segern när finalen i Ljunggrenska tävlingen för unga musiker avgjordes på söndagen i Göteborg.