• Prisade lärare

[2014-11-25] Carina Borgström-Källén och Lars Ohlsson, båda medarbetare vid Högskolan för scen och musik, fick ta emot varsitt pris när Kungliga Musikaliska Akademien hade sin högtidssammankomst 24 november.

• Medaljregn över HDK i Kolla!-tävling!

[2014-11-25] Flera bidrag med HDK-anknytning prisades vid årets prestigefyllda Kolla!-tävling. En student, två alumner och en HDK-lärare fick totalt ta emot tre medaljer.

• Johanna Persson - belönad violast

[2014-11-17] Stråktrion ZilliacusPerssonRaitinen har tilldelats Kungliga Musikaliska akademiens interpretpris 2014 på 100 000 kronor. Trion består bl a av altviolinisten Johanna Persson, lärare vid Högskolan för scen och musik.

• Litteraturens ansvar, motstånd och smärtpunkt

[2014-11-17] Hur kan en författare beskriva ansvar inom skrivandet, och hur kan skrivande utgöra motstånd utan att göra avkall på den konstnärliga gestaltningen? Mara Lees avhandling När Andra skriver: skrivande som motstånd, ansvar och tid tar avstamp i grundövertygelsen att ord kan göra saker.

• Ulf Dalnäs tillförordnad prefekt på HDK

[2014-11-10] Ulf Dalnäs går in som tillförordnad prefekt på HDK. Ulf Dalnäs är kanslichef på konstnärliga fakulteten på GU, och kommer att sköta båda uppdragen parallellt.